Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează diverse activități dedicate acestei sărbători.

Din 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret este celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen, cu scopul de a insufla copiilor plăcerea de a citi şi de a fi captivați de lumea poveștilor și a basmelor.

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

I. 1 aprilie 2022 – Secția pentru Copii și Tineret „Oana-Diana Renea”
• Ora 10.00 – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani – evenimentul „Bucuria Lecturii”, la care vor participa elevi însoțiți de cadrele didactice, în colaborare cu bibliotecarele Maria-Cristina Olaru și Mihaela Goleșteanu.

II. 1 aprilie 2022 – Sala de Lectură „Ion Diaconu”
• Ora 10.00- Grădinița cu P.P. nr.13 Focșani – atelier de povești susținut de scriitorul Petre Crăciun la care va participa și colega noastră Diana Rădună cu expoziție de carte pentru copii și jocuri interactive.

5 aprilie 2022

• Ora 11.00 – Biblioteca Orășenească Mărășești – atelier de povești pentru elevii clasei a II-a, coordonați de doamna prof. înv. primar Daniela Mihalcea, în colaborare cu bibliotecarele Adriana Bran și Achim Alina.

III. 2 aprilie 2022 – Secția de Carte veche și Colecții speciale

Expoziții de carte on-line:
• Ce cărți citeau copiii de altădată
• Scriitori celebri – ilustratori de carte pentru copii
• „Balansoarul cu fluturi”- carte unicat pentru copii

Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti.
Vă așteptăm, cu drag, să ne fiți aproape în lumea poveștilor!

© 5Focsani