Video!!! Festivalul Coral Internațional Pastorala

Primăria şi Consiliul Local Focşani, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” şi Corul Pastorala, sub egida Asociaţiei Naţionale Corale din Romania organizează în zilele de 1-3 iulie Festivalul Coral Internațional Pastorala, aflat la cea de-a XV-a ediție. Festivalul s-a deschis la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, iar spectatorii au putut asculta cântece patriotice și religioase interpretate de coruri din Cluj, Târgoviște, Suceava, Prahova și Vrancea.

Tot pe 1 iulie, de la ora 19.30, coralele s-au reunit în Piața Unirii pentru interpretarea unor cântece patriotice și pentru focșăneni. Programul FEstivalului a fost prezentat de dirijorul Dumitru Săndulachi, iar imnul României a fost dirijat de Adrian Corojan, coordonatorul Corului Voci Transilvane.

Conform programului pe care-l anexăm, astăzi 2 iulie 2016, manifestările vor începe la ora 09.00, cu mini recitaluri de comemorare la Statuia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfant – de la moartea căruia se împlinesc 512 ani- amplasată lângă muzeul de istorie după care urmează concertul ansamblurilor corale  începând cu ora 16.30  la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia în Sala Mare INTRAREA FIIND LIBERĂ.

afis Festival vara 2016Mâine 3 iulie, programul Festivalului cuprinde recitaluri de muzică religioasă susţinute simultan la mai multe biserici din Mun. Focșani de la orele 10.00 conform planificărilor anterioare după cum urmează:

– la biserica “Sf. Nicolae Nou” (pr. Valeriu Tufaru) vor cânta Corul “Musiki Gonia” din Grecia şi Corul “Pastorala din Focşani”,

– la biserica ”Sf. Precista” va cânta grupul coral al Asociaţiei Culturale “Musicor” din Plopeni – Prahova,”

– la biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii va interpreta Ansamblului Coral “Voci Transilvane” din Cluj,

– la Biserica “Sf. Nicolae Stroe” (pr. Dragu Ion) va fi prezent Corul de copii “Floarea Speranţei” din Ilişeşti-Suceava.

Trebuie apreciată participarea internațională la acest Festival, iar evenimentul merită apreciat prin participare.

© 5Focsani