Video: Vernisaj la Ateneul Popular

Luni, 18 aprilie 2016, a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani, vernisajul expoziţiei de icoană care a adus faţă în faţă două generaţii: copiii, elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Gh. Tattarescu” din Focşani şi seniora Aurelia Panaitescu, pensionar, meşter popular din Iaşi, născută în oraşul Focşani, dar mereu cu inima în orașul natal.

Expoziția este coordonată de prof. Mihai Lăduncă, cel care a coordonat și micii artiști de la Liceul de Artă, și care spune că: ”doar cei care se aseamănă  se adună, doar cei care sunt apropiați se adună, iar Ateneul Popular a devenit un fel de Pantheon al artelor”…

Expoziția micilor artiști poartă titlul: ”Dumnezeu a grăit copiilor” iar scopul acestora a fost de fapt acela de a ”purta un dialog cu divinitatea” . ”Ce poate fi mai frumos ca Dumnezeu să transmită credința, spiritul religios, să transmită divinitatea prin copii, iar copiii să o marcheze printr-o icoană?” a explicat publicului prezent în foaierul Ateneului, profesorul Mihai Lăduncă.

DSC_0164 DSC_0169

În partea opusă puteți admira și expoziția de icoană a artistei Aurelia Panaitescu, pensionar, meşter popular din Iaşi, născută în oraşul Focşani, intitulată ”Crâmpeie de lumină divină”.

DSC_0197

Expoziţia va fi deschisă până pe 6 mai şi va putea fi vizitată de luni până joi, între orele 9:00 şi 17:00, iar vinerea de la 9:00 la 14:00.

© 5Focsani