Testare Mensa in Focsani

Mensa România vine Focsani si organizează o sesiune de testări – Sambata, 8 aprilie 2017, la Colegiul Național „Unirea”, str. Cezar Bolliac nr. 15, începând cu ora 10:00. Vârsta minimă a participanților este de 11 ani. Data limită pentru înscriere este 6 aprilie 2017, ora 23:59.10. Pentru a vă înscrie trebuie sa completați Formularul de înscriere

Taxa de înscriere este in valoare de 30 de lei si se plateste prin virament bancar. O alta modalitate agreata de catre organizatori este aceea de a plati taxa prin SMS (8 Euro+TVA). În cazul candidaților minori, un părinte trebuie să descarce formularul de acord parental, să-l completeze și să-l semneze.

Mensa e o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obținerea – în urma susținerii unui test de inteligență aprobat de Mensa – unui punctaj care sa vă plaseze în primii 2% din populație, din punctul de vedere al inteligenței.

Înaintea înscrierii la testare vă rugăm cititi urmatoarele 5 recomandari pe care vi le prezentam :

1.Cât durează testarea și care este modalitatea de testare? Testul pentru adulți (>16 ani) constă într-un set de 45 de întrebări „culture-fair” (matrice progresive Raven) și durează 20 de minute. Pentru copii (11-16 ani) folosim un test cu 25 de întrebări, care trebuie completate în 15 minute. Acestea nu sunt teste IQ obişnuite, ci unele optimizate pentru o rezoluţie cât mai fină în zona pragului de intrare în Mensa (proncentaj 2%).

2.Cum și când se primesc rezultatele testării? Prin e-mail, la adresa declarată la înscriere. În cazul candidaților minori, răspunsul va fi expediat pe adresa de e-mail a părintelui / tutorelui legal. Rezultatele ajung în general în 4 săptămâni de la testare, dar uneori această perioadă poate fi mai mare.

3.Ce conţine răspunsul? Pot afla IQ-ul rezultat din susţinerea testului Mensa? Testul Mensa are ca scop determinarea eligibilității pentru aderarea la organizație și nu este înlocuitorul unui test IQ susţinut într-un cabinet psihologic acreditat.  Rezultatul oficial la testare poate fi „eligibil” sau „neeligibil”, aşa că scrisoarea de răspuns nu va conţine un certificat al nivelului IQ, ci numai acest rezultat.

4.De câte ori pot susține testul Mensa? Conform regulamentului Mensa România, testul se poate susține de maxim două (2) ori. Dacă la prima testare, un candidat neeligibil obține un scor foarte apropiat de pragul de eligibilitate, acesta este încurajat să vină la o a doua testare. Doar în cazuri excepționale, când există motive întemeiate și numai cu aprobarea Consiliului Director, un candidat poate susține testul a treia oară.

5. Am luat testul! Ce trebuie să fac? Felicitări! Datorită faptului că ați dobândit calitatea de “eligibil”, tot ceea ce trebuie să faceți pentru a deveni membru Mensa este urmați instrucțiunile din mail-ul care conține rezultatul. Mai precis, după achitarea cotizației anuale (60 RON sau 30 RON pentru elevi și studenți), veți primi acces la spațiile private ale Mensa România și, de asemenea, cardul care atesta calitatea dumneavoastră de membru.

In numele echipei #5focsani.Ro, dorim mult succes, participantilor la aceasta testare din Municipiul nostru 😉

© 5Focsani