Sesiune de autografe cu Igor Bergler la Focșani

Vă așteptăm vineri, 1 noiembrie, ora 15.30 la Sala Balada a Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” la o întâlnire și sesiune de autografe cu autorul bestsellerului Testamentul lui Abraham: Igor Bergler!

Despre bestsellerul Testamentul lui Abraham:
Conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, ritmul și mai amețitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență absolut unică.

„Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja.“

Un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena. Un atentat la viața președintelui Statelor Unite. O bibliotecă dispărută de 2 000 de ani. O organizație secretă. Și încă una. O lungă istorie de papi mincinoși. Criminali de război. Un oraș legendar. Agenți cu identități multiple. O bestie numită „El Diablo“. Și toate numele sale. Doar simpla ei apariție te face să încărunțești pe loc. Un asasin plătit care îl știe pe dinafară pe Borges. Zece manuscrise dispărute ce reapar brusc. Și codurile complicate ascunse în ele. Un uriaș și un pitic. Și un festin roman. Un basilisc și un șarpe cu pene. O femeie fatală. Un polițist care nu poate uita niciodată nimic. Un psihiatru care crede că 240 de călugări franciscani îi locuiesc creierul. Un om cu părul portocaliu. O poveste cu sclavi. Și cu președintele lor. Oameni obișnuiți prinși în întâmplări neobișnuite. Un trecut care devine pentru câteva clipe prezent, doar pentru a dispărea din nou pentru totdeauna. Cervantes și Eco și Borges. Și peste toate astea, cărțile. Toate cărțile. Un roman care vă va bântui multă vreme după ce l-ați citit.

Jean Harris, Pavel Șușară și Hannibal B. Johnson au citit primii cartea și ne-o recomandă:

„Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedește că e un scriitor extraordinar. Și nu numai pentru literatura română.“ Jean Harris
„Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele narațiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco și de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Narațiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanității. Parodia și satira, aluzia subversivă și interogația gravă, țesătura epică, de o acuratețe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare și fascinante în același timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insațiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până și ritmul respirației prin fraza alertă, cinematografică.
Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruiește, fecundează și reconstruiește întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică și irepetabilă. De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham.

Pavel Șușară
„Nu mi-am imaginat vreodată că un autor străin ar putea avea o cunoaștere atât de în profunzime a celui mai important președinte american din toate timpurile, Abraham Lincoln. Nivelul de documentare pentru această carte i-ar face cinste oricărui profesor de la o mare universitate americană. Iar felul în care această informație e integrată în poveste e de-a dreptul uimitor.“
Hannibal B. Johnson, istoric, autor al cărții Black Wall Street

Mai multe detalii despre Târgul de carte:
Consiliul Județean Vrancea Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează Târg de Carte dedicat „Anului Cărții” în România, ediţia a XIV-a 31 octombrie – 3 noiembrie 2019
Loc de desfăşurare: Sala Balada a Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”

Vineri, 1 noiembrie, 2019, Ora 16.00

Eveniment cultural dedicat „Anului Cărții în România” și Anului Omagial al Satului Românesc” – Moderator: dr. Teodora FîntînaruDin program:Recital – Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”. Sesiune de autografeIgor Bergler. Testamentul lui Abraham, Editura Litera, 2017„Pactul pentru Carte”: Dialog despre lectură, biblioteci și cărțiInvitați:Igor Bergler, scriitor, regizor, realizator de televiziune, critic de film, specialist în marketing. Delegația din Borgaro Torinese – Italia:Claudio Gambino, primar al orașului Borgaro Torinese Lucrezia Russo, director al Institutului Comprensivo „Eduardo Defassi”Eugenio Bertuol, responsabil cultural Sandra Rainero, bibliotecarBarbara Ongari, profesor Natalia Elinoiu, președinte a Asociației „Dacia” din Rivoli și a Federației Asociațiilor Române și Moldovenești din Piemonte Mariana Grădinaru Iacob, președinte a Asociației „Dacia” din Borgaro Torinese.

Vă așteptăm

© 5Focsani