Secretul monștrilor copilăriei

Vă invităm la conferința și lansarea de cartea „Secretul monștrilor copilăriei” susținute de către expertul în parenting Otilia Mantelers vineri, 3 noiembrie, în Aula Colegiului Național Unirea din Focșani

Secretul monștrilor copilăriei

Plânsul copiilor şi crizele de furie sunt două teme care pun la încercare de multe ori răbdarea și înțelegerea părinților.

Aparent fără motiv, uneori cei mici plâng în hohote și nimic nu mai pare să le fie pe plac. Altă dată se “miorlăie” într-un fel greu de acceptat sau se tăvălesc pe jos, momente în care nervii ne sunt întinși la maxim. Iar țipetele și amenințările noastre nu par nici să ajungă cu adevărat la cei mici, nici să aibă vreun efect de durată.

Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe din cauza unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniță) sau mai mari (cand tatăl pleacă în delegație pentru mai multe zile). Și atunci când copiii simt o frică mai nouă sau mai veche, sentimentul de conectare dispare, iar copilul intră în starea de luptă, fugă sau îngheț. Atunci când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăsnăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket pentru că nu le mai cumpărăm încă o înghețată. Iar noi rămânem debusolați și nu înțelegem de ce copiii par nerecunoscători. Așadar, o frică ascunsă noi o putem deduce prin intermediul acestor comportamente care ne tulbură.

În acest workshop care are la bază filosofia Parenting by Connection, aflăm care este explicația pe care ne-o oferă neiroștiința despre aceste comportamente, informații care ne vor fi de mare folos în ascultarea lacrimilor și crizelor de furie ale copiilor noștri. Vom povesti despre cum ascultăm plânsul, frustrările și indignarea și despre cum limitele puse într-un mod cald și blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute.

Subiecte abordate:
– Plânsul şi crizele de furie: ce ne spune neuroştiinţa despre ele? Scurtă descriere a mecanismului plânsului
– Anatomia creierului legată de emoții, gânduri, comportament
– Cum vindecă lacrimile stresul emoțional acumulat în corp, care, dacă nu este eliberat printr-un mecanism fizic (râs, plâns, tremurat, oftat, criză), somatizează în boli
– Miorlăielile: cum le transformăm într-un plâns bun sau într-un râs binefăcător
– Cum reacționăm la crizele de furie de acasă, de la grădi, de la şcoală, din supermarket
– Cum îi ajutăm pe copii atunci când le e frică de ceva – rolul jocului și al plânsului
– Trei situaţii dificil de acceptat pentru adulţi atunci când copiii plâng aparent fără motiv: după momentele de conectare, în situațiile de tranziție și broken cookie
– Cum punem limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni și (uneori) să coopereze.
– La lansarea de carte, voi avea bucuria și mândria să-i am alături pe Roxana Maria Baciu (educator parental), profesor Cornel Noana (directorul Colegiului Național Unirea) și încă un invitat surpriză.

TARIFE

120 lei / persoană (100 lei pentru cadrele didactice care vin în grup de minim 8 persoane. Cadrele didactice vor primi dimplome de participare)

Pentru detalii si ganduri bune:

Simona Ghenea – 0736643380 / filipsim@yahoo.com
Roxana Maria Baciu – 0729441043 / roxcaza@gmail.com

© 5Focsani