Săptămâna Roboticii în România – Focşaniul pe harta mondială a roboticii!

In acest an se organizează, pentru prima dată la nivel naţional în România, Săptămâna Europeană a Roboticii – 17 – 26 noiembrie. Aceasta este o iniţiativă a reţelei internaţionale europene de robotică, EURobotics, ce se desfăşoară în majoritatea ţărilor europene şi are drept scop promovarea industriei roboticii şi a potenţialului acesteia.

Săptămâna Roboticii în România Focsani

Conform celui mai recent raport privind industria mondială a roboticii, anul 2016 a fost anul în care cifra de afaceri din domeniul roboților de servicii a depășit-o pe cea a roboților industriali. Raportul precizează, de asemenea, că sumele din acest domeniu în 2016 au fost de aproximativ 31 miliarde de dolari în 2016 şi estimează că până în 2022 acestea vor ajunge la 237 miliarde de dolari, cu creștere preponderent în domeniul roboților de servicii. Acest lucru înseamnă că în curând roboții vor deveni o parte normală din viața noastră și, mai ales, că va fi nevoie de foarte mulți specialiști în acest domeniu.

În acest context, în România vor fi organizate evenimente naţionale (prima dezbatere la nivel naţional privind robotica în România, expoziţie cu roboţi, Caravana Roboticii), dar şi evenimente locale de către companii, cluburi de robotică, biblioteci şi instituţii de învăţământ.

În Focşani, în data de 22 noiembrie 2017, evenimentele din cadrul Caravanei Roboticii vor fi organizate în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi vor avea loc la sediul Sălii de lectură și Internet și al Centrului de formare, din strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4 şi la Colegiul Naţional Unirea. În cadrul evenimentelor tinerii participanţi vor avea ocazia să vadă şi să interacţioneze cu o serie de roboţi educativi şi să discute despre oportunităţi de carieră în acest domeniu.

Pentru informaţii suplimentare privind evenimentele locale din Focşani puteţi contacta: margotatarus[@]gmail.com, sau la telefon 0722 337 002, persoană de contact Margareta Tătăruș, coordonator Centrul de formare al Bibliotecii Județene Vrancea.

Pentru informaţii suplimentare despre evenimentele naţionale puteţi contacta: ana-maria[@]e-civis.eu sau la telefon 0721 678 764, persoană de contact Ana-Maria Stancu, Coordonator național al Săptămânii Europene a Roboticii.

© 5Focsani