Rugby la Focsani : Old-Boys Focsani vs Woolford RC

16 aprilie 2016 : Rugby la Focsani pe Stadionul Milcovul Sud : Old-Boys Focsani vs Woolford RC

Rugby la Focsani pe 16 aprilie 2016 – suna bine, pentru orasul de pe Milcov. Un oras in care competitiile sportive externe, intre doua cluburi sunt mai rare. Tocmai, din acest motiv, putem spune ca avem o premiera care este de asteptat sa atraga foarte multi vranceni pasionati de sport.

„Sportul cu balonul oval” – daca este sa definim rugby-ul prin cea mai cunoscuta sintagma, are o traditie destul de buna, in urbea noastra. Intretinuta mai mult de eforturile constante ale antrenorului de rugby Ion Viorel, care ne-a parasit de putin timp. Cat si de multi sportivi care au practicat rugby la echipa locala si s-au evidentiat la echipa nationala ori la echipe din campionatele puternice din Europa. Pe cativa dintre acestia, ii voi prezenta in cele ce  urmeaza :

Fraţii gemeni, Florin şi Sorin Frangulea, originari din Focşani, au ajuns în Italia în urmă cu aproape 17 ani, visând să facă o carieră sportivă, în rugby. Cei doi şi-au realizat visul şi au jucat la echipe profesioniste din seria A.

Dragos Dima este cel mai important jucator din istoria rugby-ului vrancean si legitimat in prezent la Blagnac (Franta). El si-a inceput cariera la Focsani sub indrumarea profesorilor Viorel Ion si Eusebiu Bazna. Echipa Liceului cu Program Sportiv a cucerit in perioada anilor 1990 multe medalii in cadrul campionatelor nationale.

Echipa de rugby Old-Boys Focsani va disputa un meci de rugby contra unei echipe din Albion pe stadionul Municipal Sud din Focsani. Englezii de la Woolford RC sunt o echipa din Anglia de old-boys. Vom avea parte de un spectacol sportiv unic in orasul Focsani.

Va asteptam in tribune sa facem galerie echipei locale. Intrarea este libera la acest meci !

© 5Focsani