„Rogue One: O poveste Star Wars” este pentru fanii Star Wars

„Rogue One: O poveste Star Wars” are loc între evenimentele dintre „Răzbunarea Sith” (Anakin Skywalker se transformă din Jedi în Darth Vader) și „O nouă speranță” (Luke Skywalker își întâlnește tatăl pentru prima dată). Filmul prezintă povestea lui Jyn Erso, fiica proiectantului unei super-arme a Imperiului Galactic, Steaua Morții, în căutarea acesteia de a descoperi planurile armei pentru a o distruge.

Filmările principale au avut loc la Elstree Studios în apropiere de Londra de la începutul lunii august 2015 și s-au finalizat în februarie 2016, cu (re)filmări suplimentare la mijlocul lunii iunie 2016. Producători sunt Kathleen Kennedy, Allison Shearmur şi Simon Emanuel. Producătorii executivi sunt John Knoll şi Jason McGatlin. Regizor este Gareth Edwards. Din distribuţie fac parte Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Zen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmen, Jiang Wen şi Forest Whitaker. ( sursa wikipedia.org)


Rogue One: O poveste Star Wars

Rogue One: O poveste Star WarsDacă episodul anterior Star Wars nu a primit prea multe cuvinte de laudă din partea fanilor, dezamăgiți de lipsa unor inovații tehnologice și a unei atmosferi specifice SW, de această dată am senzația că producătorii au căzut în cealaltă extremă. Au creeat un episod care poate fi apreciat la adevărata valoare doar de către fanii Star Wars. Doar ei pot recunoaște anumite detalii aparent lipsite de importanță. De la anumite sunete până la traiectoria unor picaje reproduse aproape identic.

Cei care nu știu câtă suferință a produs Steaua Morții (Death Star) nu înțeleg nimic din acest episod. Pentru ei totul se reduce la o adolescentă care reușește să motiveze un grup de rebeli idealiști să o urmeze într-o bătălie cu puțini sorți de izbândă. In rest, oameni care se sacrifică unul câte unul. Până și Jyn Erso se sacrifică în brațele celui care a reușit să-i cucerească inima. Acest episod este mai mult decât unul care oferă câteva piese de puzzle Star Wars. Este un episod care recreează atmosfera Star Wars originală cu tehnologia actuală. Noi, fanii adevărați, nu am văzut animații făcute pe calculator, ci nave spațiale „ghidate” cu bățul în fața unei pânze.

Happy Cinema Focșani

Acest film rulează la Happy Cinema Focșani.

© 5Focsani