”Regele Mihai: Drumul către casă” difuzat la Focșani

”Regele Mihai: Drumul către casă” film difuzat pe History Channel ajunge la Focșani, la ”Mausolee pe bicicletă”!

Vineri, 16 septembrie 2022, de la ora 19.45, în Piața Unirii din Municipiul Focșani va avea loc proiecția filmului ”Regele Mihai: Drumul către casă”, în prezența Principelui Nicolae al României.

Documentarul va fi proiectat gratuit în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” 2022, eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani prin Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” și a Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”. Locurile din zona de proiecție sunt limitate.
Aceasta este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin. Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Razboiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, Regele Mihai a urmarit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.

Pornind de la un interviu inedit cu Regele Mihai, și folosind un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați, Regele Mihai : Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.

Filmul face parte din Turneul National de Educație Istorica 2022 cu susținerea History Channel, Groupama, BAT Romania, Banca Transilvania si Nuclear Electrica. Este o productie de film istoric independenta Chainsaw Film Productions.

Trevor Poots – Regia
John Florescu – Producator Executiv
Viorel Chesaru – Producator Senior
Dan Draghicescu – Producator Asociat
Mircea Lacatus Producator – arhive & editor
Productie Chainsaw Film Productions 2021

© 5Focsani