Radu Paraschivescu și Gabriel Liiceanu la Focșani – lansări de carte și sesiuni de autografe

Editura Humanitas si libraria Humanitas Focsani au placerea de a va invita sambata, 10 iunie, de la ora 14:30 la galeriile de arta (bd. Unirii, nr. 57a) la o intalnire-eveniment cu scriitorii Radu Paraschivescu si Gabriel Liiceanu, care vor vorbi cu publicul despre cartile lor, Garoafe la Bordel si Exitus si despre alte bestselleruri de la Bookfest Bucuresti 2023.

Dialogul se va incheia cu sesiuni de autografe in incinta librariei Humanitas Focsani (bd. Unirii, nr. 53).

Despre Garoafe la bordel

Poti sa faci multe lucruri in România, dar sa te plictisesti, sub nici o forma. Suntem o tara vesela, chiar daca pe teritoriul ei traiesc si oameni tristi. Cele unsprezece povestiri din ” Garoafe la bordel” exact pe asta pun reflectorul, pe felul in care sursele de amuzament se pot ivi de oriunde. Radu Paraschivescu cotrobaie prin rafturile si sertarele României de azi si de ieri, dupa care creeaza patanii menite sa smulga hohote sau macar sa provoace surasuri. Unele par asezate la frontiera plauzibilului, altele sunt situatii de viata curenta trecute prin filtrul literaturii. Decorul se schimba ca in caleidoscoapele copilariei. Te trezesti la un seminar despre cuplarea la cerintele ue in agricultura, in platoul unei emisiuni tv unde lucrurile o iau razna pe nepusa masa sau la o discutie intre sefii de galerii pentru reducerea violentei in tribune. Esti partas la o farsa cazona care aminteste de anii 1980, le tii companie bucurestenilor cand primesc un inalt oaspete american sau asisti la un paradox pe sol strain: invazia individuala. Te miri de coincidentele din viata unui barbat care isi duce zilele sub amprenta unei cifre anume, te freci la ochi cand vezi ce face ratingul din viata omului si descoperi pana unde poate merge spiritul de initiativa al studentului roman. Totul in registrul poantei, al parodiei, al bunei dispozitii.

Despre Exitus

Sar putea ca, atunci cand pierdem fiintele cele mai apropiate, ele sa ne ia intro masura cu ele. Tocmai pentru ca o parte din tine migreaza odata cu cei care au plecat, moartea e descarcata in buna parte de dificultatea ei. Poate ca noi murim cu ochii atintiti catre ei. Si poate ca, in felul acesta, traim moartea intro forma mai blanda.

Cand m-am hotarat sa public aceasta carte despre patru feluri de a muri cu titlul exitus, punand laolalta patru texte risipite in volume diferite, mi-am zis ca oricine ar deschide-o ar astepta o explicatie: oare ce rost are sa vorbesti despre moarte, despre cel mai inacceptabil lucru din lume, tabuizat de insasi spaima pe care o starneste in noi? Despre acel eveniment al vietii care ne pandeste din prima clipa a intrarii noastre in lume? Asadar, de ce vrei sa pui laolalta patru destine complet diferite in virtutea unui eveniment pe care, desi ne uneste pe toti ca muritori, fiecare il traieste ca al lui si numai al lui? – scurt cuvant inainte, Gabriel Liiceanu

Eveniment in parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea si Consiliul Judetean Vrancea.

Accesul in sala este liber, in limita locurilor disponibile (capacitatea salii este de 100 de persoane, dintre care 50 pe scaune).

Va asteptam cu drag

Când

Sâmbătă, 10 iunie 2023: 1430 – 1600

Unde

Galeriile De Artă Focșani

Acces

Intrarea este liberă

© 5Focsani