Povestea străzii mele

Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prin Secţia de „Carte veche şi colecţii speciale”, inițiază proiectul privind cunoașterea și promovarea istoriei locale, prin lansarea concursului pentru toate vârstele: „Povestea străzii mele”.

Concursul se adresează tuturor vârstelor, este dedicat tuturor localităților din județul Vrancea și se poate participa individual, indiferent de vârstă, pe familii sau instituțional (școli, biblioteci, instituții). Prin această inițiativă dorim să dezvoltăm simţul civic responsabil, să stimulăm respectul faţă de valorile realizate de comunitatea din care facem parte şi să contribuim la promovarea turismului local.

Data de lansare a concursului este astăzi, 28 ianuarie 2021, iar pe 14 mai 2021, va fi ultima zi de depunere a lucrărilor, însoțite sau nu de imagini, fotografii, documente (în copie).

Data de premiere va fi pe 4 iunie a.c. Lucrările se vor depune până la data de 14 mai 2021, la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Sediul central, din str. Mihail Kogălniceanu, nr. 13, la Secția de „Carte veche şi colecţii speciale”, personal sau prin poştă (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 13, Focşani, jud. Vrancea, cod. 620036), sau prin poşta electronică, la adresa: manager@bjvrancea.ro Lucrările, scrise de mână sau la calculator, vor fi redactate în format Word, font 12, cu… diacritice!!! Cele mai bune lucrări, adică cele care sunt originale, sunt documentate, sunt scrise corect și contribuie la cunoașterea istoriei locale, vor primi premii în bani, cărţi, excursii, vor fi publicate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și vor fi postate pe site-ul www.memorielocalavrancea.ro

Așadar, dragi utilizatori, dacă știți sau aflați (de la bunici, școală, biserică, de la bibliotecă, vecini, arhive, în albume de familie și altele) un istoric, o explicație a denumirii străzii, dacă aveți imagini de altădată ale străzii, ori știți întâmplări mai vechi și mai noi petrecute pe strada pe care locuiți, dacă aveți clădiri frumoase, istorice, dacă aveți amintiri frumoase sau interesante inspirate de strada dumneavoastră, povestiți-ne și nouă! Tuturor mult succes și… liber la creație și inspirație!

Pentru întrebări, vă rugăm să sunați la tel. 0237 214 562 sau să scrieți pe adresa manager@bjvrancea.ro

© 5Focsani