Decembrie
Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
PARCUL 100 – Proiect lansat în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor din România

Prilejul Centenarului Întregirii Naționale a așezat Vrancea contemporană și Vrancea eroică, prin inițierea Parcului Memoriei Naționale, în elita instituțiilor care și-au făcut cu prisosință datoria de onoare față de eroi și față de ctitoria lor fără seamăn: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

În spiritul acestui proiect, cu o valoare morală inegalabilă, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează, sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Primăria Focşani şi în colaborare cu Ocolul Silvic Focşani, un moment omagial, în data de 26 aprilie 2018, la ora 11,00, prin plantarea în grădina bibliotecii din Str. Mr. Sava, Nr.4 (vis-a vis de Bioterra), a Stejarului recunoștinței, ca semn al respectului nostru față de eroii care au înfăptuit Marea Unire. La eveniment vor participa reprezentanţi oficiali ai instituţiilor amintite, ai instituţiilor de învăţământ din Focşani, bibliotecari, membri ai comunităţii noastre, care vor rosti mesaje pentru generaţiile viitoare, închise apoi într-o capsulă a timpului, aşezată la rădăcina stejarului.

Cu acest prilej vom lansa Proiectul Parcul 100, prin care ne dorim să marcăm Săptămâna Bibliotecilor Publice din România şi rolul de avangardă pe care îl au bibliotecile în societatea informațională contemporană.

Parcul 100 va fi amenajat pe o suprafaţă de 950 pm, în grădina interioară a bibliotecii, adresa de mai sus, şi va fi destinat lecturii şi altor activităţi de bibliotecă desfăşurate în aer liber. Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea adresează mulţumiri tuturor partenerilor şi colaboratorilor noştri care au susţinut şi care s-au implicat până acum în derularea acestor proiecte.

Fiţi alături de noi, pentru a transmite împreună, generaţiilor care vor urma, un viitor întru lumină, unitate, credință și pace în hotarele statornicite de istorie şi de Dumnezeu ale României!

Spune-le și prietenilor tăi dacă intenționezi să mergi la acest eveniment local!

Ce părere ai despre acest eveniment local?

Ghidul tău online de petrecere a timpului liber în Focșani și în împrejurimi.

Vrei să sprijini acest proiect?
• spune-le și prietenilor tăi la ce eveniment local intenționezi să mergi
• spune-ne ce părere ai despre un eveniment local pe care l-am promovat