Noul GOLF – Test DRIVE in Muntii Vrancei

Noul GOLF a fost lansat la Focsani, Luni, 27 martie 2017, printr-o sesiune Test Drive la care au participat fotografi, jurnalisti si bloggeri din Vrancea. Incepand cu ora 10,00 a avut loc o Sesiune Foto in showroom-ul Volkswagen Scorpion de pe Calea Moldovei nr. 16

Dupa un welcome coffee cu socializare intre invitati, a urmat un Test Drive pe un traseu de 125 km de o dificultate medie. Am avut 8 masini cu motorizari, transmisii si optiuni diferite, pe un traseu memorabil in Muntii Vrancei. Ruta a fost : Focsani – Bolotesti – Tifesti – Panciu – Mausoleu Marasti – Vidra – Pensiunea Leonardo (km 25) – Odobesti – Focsani.

Experienta cu Noul GOLF in Muntii Vrancei a fost senzationala, din perspectiva unui iubitor de Volkswagen si posesor de POLO 🙂 Aceasta tine cont de istoria unei marci de exceptie care impune si induce un cult pentru modelul detinut. Pentru a intelege de ce VW GOLF e un model de succes, va prezint cateva date brute, asa cum ne-au fost amintite de catre Directorul de Vanzari de la Scorpion – Gabi Necula. „Un Nou Golf e vandut in medie la fiecare 40 secunde de la lansarea modelului in 1974. De cand cititi acest text la noi pe site si pana maine la aceeasi ora se vor fi produs circa 2.700 de unitati”.

Va marturisesc ca nu e prima invitatie primita din partea Scorpion Focsani, prilejuita de lansarea unui nou model de VW. Alaturi de colegul meu Tudor de la StauPeNet.Ro, am acceptat-o din dorinta de a testa in plus si masini cu cutie automata. Pe langa acest nou model mult asteptat de la producatorul german auto. Va prezint caracteristicile care mi-au atras atentia, urmare a modelelor si motorizarilor diferite pe care le-am condus in aceasta sesiune :

1.Prima masina din clasa ei cu controlul gesturilor interconectat de un sistem inteligent de stiri si divertisment. Comanda prin gesturi a sistemului de stiri si divertisment Discover Pro cu ecran tactil de 9,2 inchi stil tableta. Lumea digitalizata a afisajelor si comenzilor e completata de Active Info Display. Totalitatea inovatiilor tehnice face din bestsellerul Volkswagen una dintre cele mai progresive masini din clasa sa – clasa Golf.

2.Maşina compacta e capabila de condus semi-automat de pana la 60 km/h cu ajutorul Traffic Jam Assist. In acest timp are loc monitorizarea pietonilor cu care e prevazut sistemul de franare de urgenta Front Assist. Alte detalii interesante pe care le-am observat cat timp m-am jucat cu cateva comenzi si facilitati sunt : selectarea profilului conducatorului auto, rabatarea spatarului scaunului din fata dreapta, inaltime mai mare a sasiului in mers, jante din aliaj de 17 inchi si protectie pentru motor in trenul de rulare.

3.Noul Golf e una dintre putinele masini din lume disponibile cu sisteme de propulsie alternative la benzina si motorina: sistemele hibride plug-in si electrice. Puterea modelelor pe benzina (TSI) variaza de la noul 1.0 TSI cu 81 kW /110 CP pana la Golful GTI cu 169 kW / 230 CP. Modelele turbo-diesel TDI oferite direct în cadrul lansării prevânzare dezvolta puteri cuprinse între 85 kW / 115 CP9 si 110 kW / 150 CP.

4.La modelul Golf 2017 am remarcat faptul ca partea din fata e nou proiectata (cu lumini de zi LED), spatele fiind de asemenea modificat. Noile faruri optionale LED complet au un aspect foarte placut si inlocuiesc farurile XENON. Caracteristicile standard ale Golfului GTI include suspensia sport, jantele din aliaj „Brooklyn” de 17 inchi si scaunele sport din fata. In plus, Golful GTI oferă si caracteristici precum Climatronic si faruri LED complet in varianta standard. Golf si Golf Variant se lansează si în versiunile de echipare Trendline, Comfortline si Highline.

5.La final, in loc de concluzii, fata de acest Test Drive. Noul Golf are design precis si imbunatatit, tehnologii ingineresti si sisteme de asistenta noi, alaturi de o generatie inovatoare de sisteme de infotainment. In opinia mea, Noul GOLF imbina aspectul sportiv cu dotari premium si e un model reusit. Fireste, pana la aparitia viitorului model, care va duce traditia, povestea si renumele producatorului german mai departe catre o noua generatie 😉

© 5Focsani