MOANA @HappyCinema Focsani

Pentru că a fost sfârșit de săptămână am fost la un film animație la Happy Cinema Focșani și am văzut ” MOANA ”!

Știu că rulează de mai mult timp, dar abia acum am reușit să-l văd și o să vă împărtașesc părerile. Am găsit prezentarea filmului pe un site de specialitate, și o să mai completez doar puțin ca percepție:

”Cu două milenii în urmă, Moana, o navigatoare înnăscută, pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui, care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănțuit, într-o extraordinară aventură plină de experiențe neobișnuite. Miza este și ea ieșită din comun: ceea ce găsește pe insulă ar putea-o ajuta pe Moana să-și salveze familia.”

Acțiunea filmului o însoțește pe Moana, fata unui șef de trib,  în dezvoltarea ei de la bebeluș la adult, succesor la comanda tribului. Aceasta este o fetiță dornică de aventură și împreună cu semizeul Maui va reuși să redea belșug și rod pământului și apelor prin restituirea inimii  zeiţei Te Fiti- creatoarea insulelor şi-a vieţii. Normal că nu poți să te împrietenești și să faci echipă foarte ușor cu un semizeu infantil, egoist. În plus acesta are puteri deosebite putând să îşi schimbe înfăţişarea în diferite creaturi. Până se se sudeze echipa avem parte de multe întâmplări comice greu de anticipat de către spectatori. Toată aventura până la atingerea țelului final este presărată cu replici și întâmplări haioase. Cântecele sunt bine venite pentru detensionarea atmosferei.
Sigur Moana este un film care se adresează atât copiilor cât și adulților. Dublarea în limba română este făcută foarte bine și impresionante sunt și adaptările cântecelor.

Pentru aceste motive, recomandăm această animație care are deja nominalizări la premiile de specialitate Globul de Aur.

Filmul MOANA poate fi văzut și săptămâna aceasta la Happy Cinema Focșani, iar prețurile sunt la îndemâna oricui!

© 5Focsani