Macbeth de Verdi, un spectacol Royal Opera House se vede la Happy Cinema

Hai la un spectacol de operă impresionant: Macbeth, o producție Royal Opera House, se vede pe 13 mai 2018 la Happy Cinema. Intrigile piesei lui Shakespeare, muzica lui Verdi și bagheta magică a lui Antonio Pappano se unesc în acest spectacol încărcat de suspans.

Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare are în această versiune o distributie magnifică: Anna Netrebko, Zeljko Lucic și Ildebrando D’Arcangelo.
Pasiunea lui Verdi de-o viață pentru lucrările lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului. Cu libretistul său, Francesco Maria Piave, Verdi a hotărât să creeze „ceva neobișnuit”.

Războinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scoției – dar atunci când mai multe vrăjitoare prezic că el va deveni rege, o ambiție nemiloasă îi conduce pe Macbeth și soția lui la acte groaznice.

Uciderea regelui Scoției îl face rege pe Macbeth, iar intrigile și măcelurile sunt semnele caracterului său marunt. Vrăjitoarele fac o altă previziune, care se și adeverește: Macbeth și doamna lui își pierd viața și se restabilește justiția.

Vrăjitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niște creaturi ciudate, iar decorurile se bazează pe contrastul dintre roșu, negru și aurul coroanei. Lloyd descrie copilăria lui Macbeth ca tristețea întunecată ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile. Producția Royal Opera folosește revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth „La luce langue”.

Distribuție
Macbeth: Željko Lučić
Lady Macbeth: Anna Netrebko
Banquo: Ildebrando D’Arcangelo
Macduff: Yusif Eyvazov
Muzică: Giuseppe Verdi
Regizor: Phillyda Lloyd
Dirijor: Antonio Pappano

Cântat în limba italiană cu subtitrări în limba engleză.

PRET BILET

Biletele costă 26 de lei și se pot cumpăra online de la www.happycinema.ro sau de la Happy Cinema.

© 5Focsani