Lansare de carte: Poveştile-flori şi poveştile-stele

Vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 12, va avea loc la Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea din strada Maior Gheorghe Sava. nr.4, lansarea de carte pentru copii Poveştile-flori şi poveştile-stele a scriitorului şi realizatorului de televiziune Petre Crăciun.

Petre Crăciun este director al revistei ilustrate pentru copii Regatul Cuvintelor, al agenției de presă Optimal Media și al Editurii Zorio, fondator și coordonator al portalului www.literaturacopii.ro, al portalului www.identitateromaneasca.ro şi președintel al Juriului național al Concursului de creație literară Tinere Condeie (din anul 2015).

Este autor al numeroase cărţi pentru copii, dintre care amintim: „Floarea înțelepciunii și iarba puterii”, ”Taina ghemului de ață”, ”Cândva mă chema Codiță”, „Cruciada pisicilor”, ”Basme”, ”Robert cel Cuminte”, ”Primul zbor”, ”Basme pentru familia mea” ”Fetiţa din Floare”, Cu Moș Crăciun în Țara copiilor neîncrezători”, ”Cu Andersen in Regatul Poveștilor”, ”Povestiri desrpre România, țara părinților”, ”Împăratul-Copil. Povești în versuri” , ”Ghiozdanul cu poezii”, ”The Girl in the Rose”.

A fost distins cu numeroase premii pentru volumele sale, este cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu pentru meritele în promovarea literaturii pentru copii şi membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A fost invitat al Ministerului Culturii la Târgul de carte pentru copii de la Bologna 2016, al asociațiilor românești de la Roma, al Institutului Cultural Român, al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, al Uniunii Editorilor din România la Salonulul Internațional de Carte de la Chișinău, al Ambasadei României la Copenhaga.

Este realizator și prezentator a numeroase emisiuni cu caracter social și educativ pentru TVR (TVR 1 şi TVR Internaţional): Amprente, Misiune permanentă și Alege viața. (2000 – 2005).

© 5Focsani