Focșaniul sărbătorește Ora Pământului și în 2018

Sâmbătă, 24 martie 2018, Primăria Municipiului Focșani va aniversa Ora Pământului, alăturându-se astfel celor peste 7000 de oraşe din peste 160 de ţări care organizează an de an cea mai mare acțiune de mediu din toate timpurile.

Încă din 2007, când acest eveniment a fost marcat pentru prima oară, participanții au încercat să tragă un semnal de alarmă și sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon produs și emis în atmosferă prin oprirea aparatelor electronice neesențiale consumatoare de energie timp de o oră. De atunci și până în prezent, Ora Pământului a devenit un eveniment mondial, dar mai ales un mod de a arăta că ne pasă de Planeta Albastră, care este casa noastră, a tuturor.

Pentru ediția din acest an, ne propunem să sărbătorim Ora Pământului și cu alte elemente în plus decât stingerea luminilor timp de o oră.

Astfel, sâmbătă seară, în intervalul orar 20.30 – 21.30, odată cu stingerea iluminatului public, îi invităm pe toți focșănenii în Piața Unirii din centrul orașului la un concert de muzică corală susținut de Corul de Cameră „Pastorala” alături de corurile Jeunesses – Liceul de Artă ”Gheorghe Tăttărescu”, ”Mica Pastorală” – Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, Ding Dong – Școala Gimnazială „Anghel Saligny”, Armonia – Colegiul National “Al. I. Cuza” și Școala „Duiliu Zamfirescu”, Diatonic – Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, ”La Primavera” și Corul de copii „Accord” al Asociației pentru Promovarea Culturii și Mediului ”Accord”.

Totodată, în timpul concertului vor fi lansate 300 de lampioane care vor fi puse la dispoziție gratuit tuturor celor prezenți în piața centrală din municipiu.
Dragii mei focșăneni, vă invit sâmbătă seară să oprim cu toții pentru o oră luminile și vă aștept să luminăm împreună cerul Focșaniului cu sute de lampioane în acordurile unora dintre cele mai cunoscute compoziții corale românești și internaționale.

© 5Focsani