Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”, oferă la cea de a II-a ediție, posibilitatea înscrierii la ateliere de teatru.

Atelierele de teatru pentru liceeni se vor desfășura în șapte, din cele opt, localități din județul Vrancea care au fost selectate de organizatori: Focșani, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra. La aceste ateliere pot participa liceeni din clasele IX-XII, înscriși la instituțiile partenere în proiect, dar și din alte instituții de învățămînt din aceste localități.

Copii diagnosticați cu autism și cei cu deficiențe de auz și vorbire vor putea participa la ateliere care vor avea loc în Focșani, iar la acestea pot participa copii din evidența partenerilor din proiect, dar și alte persoane interesate.

În localitățile Focșani, Mărășești, Odobești, Panciu și Dumbrăveni vor avea loc ateliere de teatru pentru copii instituționalizați aflați în evidența partenerului din proiect.

Atelierele vor fi realizate de actori și coregrafi profesioniști, dar și de membrii Trupei de Teatru Protha, iar accesul la ele va fi gratuit, pe perioada a trei zile (17 / 19 septembrie 2020), în intervalul orar 09,30 / 12,30, în limita locurilor disponibile. Atelierele vor avea loc în localitățile menționate în locațiile puse la dispoziție de partenerii din proiect, în aer liber și respectând recomandările de sănătate publică.

Persoanele interesate se pot înscrie la aplicația realizată de organizatorii festivalului, în perioada 05 / 13.09.2020, urmând a fi contactate în vederea comunicării datelor necesare participării.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT3LIMg7wJ3zIfIGFljcHEfDV2f422
71xrw0hvLPDNkRhO-g/viewform

Pentru desfășurarea activităților din festival și o mai bună realizare a acestora organizatorii festivalului invită tinerii, care doresc să facă parte din echipa festivalului și să își aducă contribuția, prin cunoștințele acumulate, la realizarea unui proiect de acest gen, să completeze aplicația pusă la dispoziție în acest sens.

Activitățile de voluntariat se vor desfășura atât la locația principală a festivalului, Municipiul Focșani, cât și în celelalte șapte localități, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu, Dumbrăveni și Vidra.

Înscrierea pentru voluntari ai festivalului va avea loc în perioada 05 / 13.09.2020, pe această aplicație:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeYBp1Qd_2MPeXqoRXopc8yhjAM-DK6Hb8tvjEDipt3qOsrw/viewform

Proiectul de educaţie non-formală prin teatru, este finanțat Consiliul Județean Vrancea, și organizat de către Asociația Protha Panciu. Acesta se bucură de sprijinul sponsorilor S.N. „Nuclearelectrica” S.A. și S.C. Mercury360 Communications SRL, dar și a partenerilor de proiect Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Vrancea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Elena Doamna” Focșani, Primăria Focșani, Primăria Adjud, Primăria Panciu, Primăria Mărășești, Primăria Vidra, Primăria Dumitrești, Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Casa de Cultură Panciu, Casa de Cultură Odobești, Colegiul Național “Unirea” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Vidra și Liceul Tehnologic
„Eremia Grigorescu” Mărășești.

Persoanele fizice și juridice care doresc să se alăture finanțatorului, sponsorilor, organizatorului și partenerilor și să contribuie, prin diferite modalități, la realizarea proiectului educațional, într-o perioadă de timp în care educația și cultura au fost și sunt în suferință iar efectele se vor resimți în timp, sunt binevenite. Organizatorul vă stă la dispoziție la adresa la email – asociatiaprotha@yahoo.ro sau pe pagina evenimentului.

Informații cu privire la modalitate de completare a aplicațiilor, dar și cu alte privire la alte aspecte, pot fi luate de pe contul de facebook al evenimentului
https://www.facebook.com/oradeteatru/?modal=admin_todo_tour.

© 5Focsani