Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” – ediția a IV-a, 2022

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” va fi evenimentul la care sunteți invitați în perioada 07 / 11 septembrie 2022.

Este ediția care se va desfășura sub deviza “Festival de teatru, carte și muzică bună” și va fi dedicată Zilei internaţionale pentru alfabetizare.

“Ora de Teatru” se va desfașura pe parcursul a cinci zile și va fi prezentă, atât în mediul rural, cât și cel urban, în nouă localități din județul Vrancea (Focșani, Adjud, Odobești, Mărășești, Panciu, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi).

Activitățile din proiect vor avea loc în special în spații neconvenționale, deschise tuturor persoanelor, pentru a duce actul cultural cât mai mult către membrii acestor comunități. Accesul la toate activitățile, indiferent de locație, va fi liber, în limita locurilor disponibile, astfel încât să se desfășoare în condiții de siguranță a participanților, dar să fie și respectate regulile de sănătate publică impuse de autorități, la acel moment.

Anul acesta vom oferi publicului și participanților posibilitatea de a se bucura de spectacole de teatru, coregrafie și muzică, expoziții de fotografie, scenografie și pictură, filme de scurt metraj, ateliere de teatru și relaționare / inteligență emoțională, întâlniri cu personalități din teatru și social, colocvii vocaționale, dar și participarea la un târg de carte, în aer liber.

Ediția din acest an va aduce laolaltă copii cu autism și hipoacuzici, elevii instituționalizați, elevii de gimnaziu și liceenii din județul Vrancea. Acestora li se vor alătura liceeni din țară și diaspora, dar și studenți la teatru.

Scopul și obiectivele festivalului sunt de a educa prin artă, de a stimula interesul pentru cultură și artă, de a dezvolta abilitățile tinerilor implicați, de a orienta pentru pregătirea carierei, de a promova pasiunea pentru literatură, prin teatru, de a stimula initiațiativa și independența în acțiune, de a-și organiza și folosi în mod rațional, util și plăcut timpul liber, de a optimiza comunicarea cu alte persoane și de a promova terapia prin artă.

Proiectul cultural este finanțat de Consiliul Județean Vrancea și realizat de Asociația Protha Panciu în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Complexul Turistic Zaga Zaga Sat – Delta Siretului este sponsorul principal al evenimentului și găzduiește cea de-a IV-a ediție a festivalului. Sponsor de drum lung și stabilitate este Vexio. Sponsor de mobilitate va fi Grupul Autonom.

La realizarea evenimentului participă în calitate de parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani, Colegiul Național “Unirea” Focșani, Liceul de Artă “Ghe. Tăttărascu” Focșani, Colegiul Național “Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Pufești, Școala Gimnazială “Simion Mehedinți” Soveja, Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra și Școala Gimnazială Vizantea Răzășească.

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe
– site-ul festivalului www.festivaluloradeteatru.com,
– pagina de Facebook a evenimentului www.facebook.com/oradeteatru sau pe
– pagina de Instagram www.instagram.com/fest_oradeteatru/.

© 5Focsani