Expoziție de artă contemporană ”Semnul plastic între imagine şi text”

Vernisajul expoziției de artă contemporană dedicat „Zilei Europei”, intitulat „Semnul plastic între imagine şi text”, va avea loc vineri, 6 mai 2016, la ora 15:00, la Galeriile de Artă din Focșani. Criticii de artă Alexandra Titu și Constantin Prut vor vorbi în deschiderea expoziției, în prezența unora dintre artiștii ale căror lucrări se vor afla pe simezele galeriei.

ExpoAfisEvenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea și reunește la Focșani un grup de artiști contemporani consacrați: Alexandru Chira, Mihai Chiuaru, Casia Csehi, Ion Grigorescu, Mălina Ionescu, Petru Lucaci, Wanda Mihuleac, Liviu Nedelcu, Romul Nuțiu, Sorin Oncu, Miklos Nicolae Onucsan, Dan Perjovschi, Emilia Persu, Marilena Preda Sânc, Doina Simionescu, Patricia Teodorescu şi Gheorghe Zărnescu.

 ”Expoziția reunește un grup reprezentativ pentru descendențele actuale ale textualismelor moderniste și ale explorărilor gestualismului derivat din psihologia comportamentalistă oferă imaginea unui fenomen nuanțat de reflexia asupra acestor premize, de interpretarea prin apelul la resurse complementare și prin acceptarea provocărilor realității actuale, realitatea rămânând, dincolo de toate versiunile sale teoretizate, ținta finală a discursului artei” afirmă criticul de artă, Alexandra Titu.

”Conceptul expozițional este construit în jurul semnului plastic care este manipulat cu scopul de a genera un sens. Semnul evoluează de-a lungul istoriei pe cel puțin trei direcții în urma separării ființei culturale de natură: primară – de expresie a impulsului vital, cea de reducție a complexității lumii la o schemă de lectură și cea mnezică, de captare și administrare mimetică a imaginilor ei. Semnul, urmă a reflecțiilor despre semnalele imediate, se impune ca element fundamental al construirii culturii” completează prof.dr. Liviu Nedelcu.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 6 mai – 6 iunie 2016 între orele 12:00 și 16:00.

 

© 5Focsani