Eveniment: Avem pian de concert la Ateneu

Începând cu 1 iunie 2016, focșănenii se pot bucura de un dar minunat făcut de municipalitate: un pian nou nouț, marcă germană, la care pot cânta toți marii artiști ai țării și ai lumii, de ce nu.

Am avut onoarea să asist la frumosul eveniment, mai ales că am fost și eu printre cei care au militat pentru alocarea unei sume de la buget pentru achiziționarea unui pian de concert la Ateneu. Nu mai contează cine a propus primul, cine a aprobat, din ce motive, de când, de unde, de ce acum și de ce nu atunci. Este important că îl avem și chiar am avut emoții și am fost extrem de fericită, la fel ca reprezentanții Ateneului.

DSC_0484 DSC_0461

Mulțumiri autorităților locale, dar și celor care au făcut posibilă achiziționareea, transportul, montatul, acordarea lui… eforturi deloc ușoare.

Primul concert pentru pian și orchestră susținut de Orchestra de Camera UNIREA  va avea loc Luni, 13 iunie 2016, începând cu ora 19.00 la Sala Mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. Concertul va marca închiderea Stagiunii de Concerte 2015 – 2016, cu acest prilej inaugurându-se și pianul marca C. Bechstein – B212.

 

© 5Focsani