Duminică este Biblioteca de vacanţă din Crângul Petreşti!

Consiliul Județean Vrancea și Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” vă invită, în fiecare duminică a lunii august, la programul Biblioteca de Vacanţă, organizat în Crângul Petreşti, între orele 16.00 şi 19.00.

Aflat la cea de-a X-a ediţie, programul Biblioteca de Vacanţă a debutat în data de 5 august 2018 cu o serie de activităţi culturale şi de loisir dedicate publicului larg. Copiii au fost invitaţi, de către voluntara bibliotecii Alexandra Anghene, elevă la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Focşani, să ia parte la atelierul de experimente chimice. Copiii au observat cum se realizează curcubeul, cum explodează un vulcan, ce se petrece cu ouălele în apa cu sare, înţelegând, pe viu, rolul diverselor substanţe şi descoperind chimia cu implicaţiile sale practice pentru mediu şi pentru om, cu urmări directe în viaţa noastră de zi cu zi.

În cadrul atelierului de creaţie, copiii au desenat şi colorat semne de carte şi personaje din cărţile de poveşti şi au aşternut desene pe asfalt.

Atelierul de joc şi joacă i-a întâmpinat pe participanţi cu jocuri diverse (şah, remi, scrabble, săritul cu coarda sau cu balonul rotund).

Atelierul de poveşti a fost un prilej pentru copii şi părinţi de a se bucura de povestea Fetiţa care voia să salveze cărţile, a scriitorilor Klaus Hagerup şi Lisa Aisato. Pe urmele acestei fetiţe, copiii au creat propria lor poveste, cu ajutorul cuburilor magice.

Cătălin Hrodincă a povestit, împreună cu participanţii la atelierul de nutriţionism, despre obiceiurile culinare ale oamenilor, sănătate nutriţională şi stiluri de viaţă sănătoasă.

Biblioteca Judeţeană a venit în întâmpinarea dorinţei de lectură a publicului cu cărţi de citit în Crâng şi de împrumut la domiciliu, acoperind o gamă diversă de preferinţe: literatură, psihologie, nutriţie, artă culinară, cărţi pentru cei mici şi enciclopedii. De asemenea, biblioteca a pus la dispoziţia celor prezenţi un stand cu cărţi de luat acasă, primite de la diverşi donatori particulari şi, ca sponsorizare a programului nostru, din partea Editurii Univers din Bucureşti.

Muzica, jocul şi voia bună au creat o atmosferă duminicală de poveste, de familie şi de prietenie.

Dorim să ne bucurăm în continuare, alături de membrii comunităţii noastre, de programul Biblioteca de Vacanţă, fapt pentru care vă aşteptăm din nou în Crâng, duminică 12 august 2018, între orele 16:00 şi 19:00. V-am pregătit numeroase surprize: Atelierul de creaţie (orele 1600 – 1830); Atelierul de poveşti (orele 17:00 – 18:00); Atelierul de joc şi joacă (orele 16:00 – 18:30); Ştafeta cărţilor, începând cu ora 18:00, unde participanţii vor primi premii în cărţi.

Alături de noi vor fi prezenţi partenerii noştri de la Tenis Club Focşani, care vor oferi copiilor un program de tenis demonstrativ.

Biblioteca vă va întâmpina, şi de această dată, cu cărţi de citit în Crâng, de împrumut la domiciliu şi de luat acasă.

Vă aşteptăm în Crângul Petreşti, duminică 12 august 2018, între orele 16:00 şi 19:00 pentru a petrece împreună o după amiază în compania lecturii, muzicii şi prieteniei.

© 5Focsani