Duminică este Biblioteca de vacanţă din Crângul Petreşti!

Duminică, 12 august 2018, între orele 16.00 – 19.00, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea, a organizat în Crângul Petreşti a doua întâlnire din cadrul programului Biblioteca de Vacanţă – ediţia a X-a.

Copiii şi părinţii sosiţi în Crângul Petreşti au petrecut momente frumoase alături de voluntarii şi partenerii bibliotecii. Au participat la diferite activităţi, cum ar fi: Atelierul de creaţie, unde copiii au desenat şi colorat semne de carte şi personaje din cărţile de poveşti şi au aşternut desene pe asfalt. Atelierul de joc şi joacă i-a întâmpinat pe participanţi cu jocuri diverse (şah, remi, scrabble, săritul cu coarda).

Atracţia zilei a fost Tenis Club Focşani, care a oferit copiilor un program demonstrativde lecţii de tenis.

Ziua de duminică, 12 august 2018, s-a încheiat cu Ştafeta Cărţilor, pe două categorii: părinţi plus copii şi copii. Aproape 50 de copii, tătici şi mămici au alergat pentru CARTE, iar la final au fost răsplătiţi cu premii în cărţi.

Vrâncenii care şi-au petrecut după amiaza alături de Bibliotecă au fost întâmpinaţi, şi de această dată, cu cărţi de citit în Crâng şi de împrumut la domiciliu. S-a acoperint o gamă diversă de preferinţe: literatură, psihologie, nutriţie, artă culinară, cărţi pentru cei mici şi enciclopedii. De asemenea, biblioteca a amenajat un stand cu cărţi de luat acasă, primite de la diverşi donatori particulari şi, ca sponsorizare a programului nostru, din partea Editurii Univers din Bucureşti.

Dorim să ne bucurăm în continuare, alături de membrii comunităţii noastre, de programul Biblioteca de Vacanţă, fapt pentru care vă aşteptăm din nou în Crâng. Duminică 19 august 2018, între orele 16.00 – 19.00 veniți pentru a petrece împreună o după amiază plăcută în compania lecturii, muzicii şi prieteniei. V-am pregătit numeroase activităţi în ateliere. Atelierul de experimente chimice, realizat de către voluntara bibliotecii Alexandra Anghene, elevă la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani. Atelierul de creaţie, realizat de către studenta Elena Taban, voluntar al bibliotecii, unde copiii vor crea semne de carte şi vor desena. Atelierul de joc şi joacă îi va aştepta pe participanţi cu jocuri diverse. Atelierul de poveşti, susţinut de doamna profesoară Doina Dima, va fi prilej pentru copii şi părinţi de a descoperi, împreună, lumea minunată şi fantastică a poveştilor.

Vă aşteptăm cu drag şi duminică, 19 august 2018, pentru a continua aventura!

© 5Focsani