Dezbateri europene cu Ovidiu Nahoi (RFI Romania) si Dan Nichita (VranceaAltfel.Ro)

vranca-altfel-cu-ovidiu-nahoiVrancea Altfel – blogul de atitudine civica care promoveaza dialogul si dezbaterea, ne-a invitat, sambata aceasta – 24 septembrie 2016, de la ora 11:00, la o dezbatere pe teme europene la Focșani. Invitatul special, pentru cele 2 ore captivante, a fost cunoscutul jurnalist Ovidiu Nahoi, redactor sef la RFI (Radio France Internationale) Romania.

Intalnirea a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, in sala mica. Discutia a fost una foarte interesanta iar temele de discutie au fost variate : despre Brexit si Schengen, terorism si migranți. Dar si Romania in contextul aliantelor economice si militare la care este parte si pozitionarea ei catre Rusia ori SUA. Despre piata muncii, libera circulatie (a persoanelor si capitalurilor) si alte crize trecute ori actuale ale Uniunii Europene. In deschiderea acestei conferinte, Dan Nichita – initiatorul intalnirii, a facut o prezentare foarte documentata despre inceputurile Uniunii Europene.

Organizatorii si-au propus sa ajute la dezvoltarea simtamantului comunitar, o mai buna intelegere a realitatii europene si atenta alegere a carierei profesionale sau scolare pentru cei tineri. De aceea, am fost placut impresionati sa constatam prezenta in sala a multor elevi pasionati de aceasta intalnire. Gasiti la acest link o galerie cu poze de la intalnirea cu ziaristul Ovidiu Nahoi.

„Uniunea Europeana a fost creata pentru a pastra pacea, într-un continent macinat de 1000 de ani de războaie. Iar pacea nu poate fi pastrata in saracie.” Conferinta a fost deschisa si moderata de catre Dan Nichita, fondatorul blogului VranceaAltfel.ro si initiatorul acestei intalniri. Au luat parte, Silvia Vrînceanu reprezentand Asociatia de Tineret “Eu, tu și ei” si vranceanul Cristi Merchea de la ziarul online Emigrantul.It

Ovidiu Nahoi (conform VranceaAltfel.Ro) este născut pe 5 noiembrie 1966 si are o experiență vastă în presa românească. Și-a început cariera la în 1991 ca jurnalist la Uniplus Radio, dar a deținut și funcții de conducere la Evenimentul Zilei și Adevărul, între anii  2001 și 2009. În perioada 2009-2010 a fost redactor-șef al revistelor Historia și Foreign Policy Romania. Intre 2010 și 2012 a fost conducătorul Biroului Adevărul Holding Bruxelles. În paralel, a lucrat și în televiziune, fiind Realizator la TV Money Channel și TVR2.

Din primăvara acestui an este Redactor șef RFI Romania. A fost moderatorul a numeroase conferințe pe teme europene organizate de reprezentanțele Comisiei Europene și a Parlamentului European la București. În 1999 a obținut Premiul Clubului Român de Presă pentru Promovarea Democrației. În 2014 a primit Premiul de Excelență al Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene. In 2015 i s-a înmânat Premiul de Excelență al  Uniunii Ziaristilor Profesioniști din România pentru documentarul ”Bugeac, la Răsărit de Europa”.

© 5Focsani