Cuvinte De Iubire. Între lege si pasiune

APOR Vrancea vă invită la o discuție despre iubire, căsătorie, bărbat și femeie, cu invitatul nostru special, eseistul și criticul literar Christian Crăciun. Întâlnirea va avea loc la Ateneul Popular din Focşani, vineri 17.11.2017, începând cu ora 18.00.

‘Bărbatul singur nu e om întreg; femeia singură nu e om întreg; numai împreună sunt omul întreg’, spunea Părintele Profesor Dumitru Stăniloaie, care descria familia ca fiind sfântă.

Iubirea în taina căsătoriei este legătura dincolo de viață și de moarte care dă consistență veșnică legăturii dintre bărbat si femeie. Acesta fiind datul mai vechi decât timpul, de unde înverșunarea de a desființa înțelesul căsătoriei, de a schimba fundamental sensul ei ontologic de legătură dintre un bărbat și o femeie? Ce mai lăsăm copiilor noștri din ființa noastră dacă nici căsătoria nu e apărată de aceste alte înțelesuri ce ne sunt impuse cu forța?

O discuție despre iubire, căsătorie, bărbat și femeie, cu invitatul nostru special, eseistul și criticul literar Christian Crăciun.

A.P.O.R. Filiala Vrancea are peste 26.000 de membri susținători, părinți din județul Vrancea și desfășoară din 2015 activități de educație și cultură cu tinerii, copiii și părinții, fiind ajunsă la a șasea Sesiune de conferințe publice, alături de atelierele cu specific funcție de vârstele participanților.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Coaliția pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizații și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influențeze pozitiv societatea și procesul decizional care vizează, ȋn Romȃnia, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atȃt de copleșitor. România are o societate civilă care susține valorile identitare ale poporului său. În contextul frământărilor din ultimii ani generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înțelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societății civile, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, libera exprimare a acesteia, libertatea de gândire, libertatea credinței religioase și la apărarea demnităţii persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizaţiei europene creştine.

© 5Focsani