Curs de formare în proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

În perioada 23 – 25 martie 2018, Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Fundația ”Progress” din Bistrița și Asociația ETIC din Cluj vor organiza cursul de formare pentru 6 bibliotecari publici vrânceni și 13 copii – ambasadori, care au intrat în proiectul ”CODE Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Cursul se va desfășura la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Vrancea, din strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4, și va fi livrat de către trainerul Iulian Todor de la Asociația ETIC din Cluj, iar din partea Fundației Progress va participa doamna Claudia Șerbănuță.

Timp de 3 zile, copiii și bibliotecarii care au dorit să intre în acest proiect vor învăța despre coding (programare), cunoaștere, organizare și derulare de activități proprii cluburilor de coding care se vor înființa în curând în Focșani, Boghești, Gugești, Mărășești, Panciu și Vidra. Aproape 100 de copii vrânceni, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, vor fi coordonați de 13 copii ambasadori și 6 bibliotecari inimoși care vor aplica abilitățile și cunoștințele dobândite la acest curs în cluburile din biblioteci.

”Pentru a le crea o experiență memorabilă participanților la acest curs, ne-au fost aproape și oameni frumoși ai Vrancei, care cred în visurile copiilor și în capacitatea bibliotecilor publice de a schimba în bine comunitatea în care trăim. Mulțumim în numele copiilor cinematografului Happy Cinema, Pensiunii RIX Rooms Focșani și Carreforur Focșani, pentru toate bucuriile și surprizele dăruite!” – Margareta Tătăruș, coordonator al proiectului pentru județul Vrancea.

INSCRIERI

Înscrierile la cluburile de coding se vor face în perioada 26 martie – 5 aprilie 2018, fiecare club fiind format din 12 – 15 copii, în funcție de spațiul bibliotecilor și echipamentele IT disponibile.

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari care să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și STEM ale copiilor, la implicarea acestora în viața comunității din care provin, deschizând o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare, învățare și orientare în carieră.

„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și având sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

CONTACT

Ovidiu Ana – Manager de proiect, Fundația Progress, tel: +40 0723 898 920
progressfoundation.ro/coding | facebook.com/ codingpentrucopii | office[@]progressfoundation.ro
Margareta Tătăruș – Bibliotecar formator/coordonator județul Vrancea, Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, tel: 0237 231 161, margotatarus[@]gmail.com

© 5Focsani