Concertul simfonic al Orchestrei de Cameră UNIREA în deschiderea celei de a IX-a sa stagiune

Avem bucuria de a vă invita să luaţi parte la concertul simfonic al Orchestrei de Cameră UNIREA în deschiderea celei de a IX-a sa stagiune, respectiv 2017 – 2018, ce va avea loc la 9 octombrie, cu începere de la ora 19:00 la sala mare a Ateneului Popular “Mr Gh.Pastia”.

Solist şi invitat special va fi dl. Rodin Moldovan – violoncelist, solist al Orchestrei Simfonice MDO din Leipzig – Germania. Solistul va interpreta Concertul pentru violoncel şi orchestră nr.9 în Si bemol major G. 482 de Luigi Bocherini şi Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră, op.33 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Rodin Moldovan este absolvent al Conservatorului de Muzica „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti unde a studiat cu prof. Aurel Niculescu; îşi continuă Studiile la Academia Naţionale „Santa Cecilia” din Roma, cu prof.Franco Maggio Ormezowski si Radu Aldulescu. Cariera sa de cellist a inceput în Italia alături de Ansambluri precum Orchestra Sinfonica Siciliana – Palermo , Orchestra Sinfonica Dell Teatro „Massimo ” Palermo, Filarmonica ” Arturo Toscanini” in Parma. Actualmente Rodin Moldovan este Violoncelist Solist al Sinfonieorchester MDR Leipzig, care este şi cea mai veche Orchestră Radio din Lume , fondatä in 1923.

Acesta continuă să interpreteze în diverse formule şi Ansambluri de Muzică de Cameră dintre care memorabile sunt cele ca Duo pian si cello alături de Alexander Paley în Franţa, Germania şi Italia. Împreunä cu Trioul de corzi „Celibidache” a câştigat Premiul 1 la Festivalul Muzical din Varazdin – Croaţia, si a concertat la Madrid la Curtea Regală a Spaniei pe faimoasele instrumente de Antonio Stradivari. Angajamentele sale ca Artist instrumentist conţin Participări în diverse festivaluri, turnee, concerte şi recitaluri alături de Berliner Philharmoniker Oktet şi Nathan Quartett.

În cea de-a doua parte a concertului, orchestra Unirea va interpreta celebra Simfonie nr.40 în sol minor K. 550 de Wolfgang Amadeus Mozart.

Un regal muzical oferit focşănenilor pentru un nou început.

Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Vincent Grűger.

TARIF

Se mai pot procura bilete de la Agenţia Ateneului la pretul de 30 lei; pentru elevi şi pensionari preţul unui bilet este de 20 lei.

Sunt in vanzare si abonamente pentru perioada octombrie – decembrie.

Relatii si rezervari la tel 0237-225584.

Vă aşteptăm sa ne fiti alaturi si în noua stagiune de concerte a Orchestrei de Cameră UNIREA.

© 5Focsani