Concert Simfonic la Focșani

Nu se poate să nu știți că la Focșani există o Orchestră de Muzică de Cameră din anul 2009. Melomanii din alte orașe mai mari și mai bogate decât urbea noastră doar visează la așa ceva. Sigur că meritele sunt ale dirijorului Vincent Gruger, ale d-lui director Valentin Gheorghiță,  dar și ale administrației locale care finanțează și susține actul artistic al muzicii culte. Melomanii din Focșani care vin mereu la concerte, prin prezența lor dovedesc necesitatea acestei forme de cultură și asigură de asemenea continuitatea stagiunilor.

În data de 13 februarie 2017, de la ora 19.00 Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia a găzduit un nou concert simfonic. De această dată invitați au fost soliștii Valentin Ghiță (oboi) și Cristian Balaș (vioară).
Concertul a inclus:

  • Concert pentru oboi și vioară în Do minor,  din repertoriul compozitorului Johann Sebastian Bach

  • Concert pentru oboi și vioară în Fa major,  din repertoriul compozitorului Georg Phillipp Telemann

  • Simfonia nr. 82 în Do major – ”Ursul” , din repertoriul compozitorului Joseph Haydn

Publicul a fost încântat de prestația artiștilor și au aplaudat îndelung. Artiștii au onorat aprecierea arătată prin reveniri pe scenă pentru bis. A fost o seară frumoasă într-o ambianță care impunea relaxarea și buna dispoziție.

5Focșani a fost prezent la eveniment și pe această care dorește să mediatizeze și mai mult acest gen de evenimente. Chiar pe pagina de Facebook am încărcat live fragmente din spectacol special pentru cei care ar fi vrut să fie prezenți și nu au reușit din diferite motive. Cu toate că public a fost numeros, au mai rămas și câteva locuri libere, așa că melomanii pot veni cu încredere la viitoarele spectacole deoarece este loc pentru fiecare, iar un spectacol așa de frumos cum ne-a obișnuit Orchestra de Cameră să ne ofere poate fi trăit chiar și în picioare.

Conform Stagiunii 2016-2017, următorul concert va avea loc luni 3 aprilie de la ora 19.00. La concert va participa Corul de Cameră Pastorala- Concert de Paști.

© 5Focsani