Concert simfonic cu Roberto SALVALAIO la Ateneu

Focșănenii melomani sunt invitați la concertul simfonic Eveniment al Orchestrei de Cameră UNIREA luni,  30 octombrie 2017. 

Evenimentul este programat în Sala Mare a Ateneului de la ora 19:00.

Concertul prezintă o importanţă deosebită prin faptul că este dedicat unei mari personalități artistice a secolelor XX şi XXI – Astor PIAZZOLLA, un inovator al melodicii şi al structurilor armonice, dar şi prin prezenţa pe scenă a unui artist veneţian – Roberto SALVALAIO – compozitor, dirijor, interpret la instrumente cu clape (clavecin, orgă, pian, bajan).

Acesta a studiat în oraşul natal – Veneţia, absolvind compoziţia la Conservator, apoi la Conservatorul din Verona absolvă studiile dirijorale, după care urmează numeroase cursuri post-universitare şi susţine numeroase concerte în centre culturale din lume. Este un muzician foarte activ şi este invitat pe scena Ateneului, pentru a doua oară în calitate de interpret. În luna mai a fost invitat în cadrul Proiectului Rinascimento Musici ca solist alături de Cvintetul Avangarde al Filarmonicii Bacău.

De această dată va semna şi conducerea muzicală a concertului.

Vor fi interpretate lucrări din cele mai cunoscute ale compozitorului Astor Piazzola. Enumerăm Libertango, Oblivion, Ave-Maria, La muerte del angel şi altele.

TARIFE

Bilete se pot procura  de la Agenţia Ateneului la preţul de 30 lei – adulţi şi 20 lei – elevi, studenţi, pensionari.

Se mai pot solicita şi abonamente pentru perioada octombrie-decembrie, după cum ne informează conducerea Ateneului, manager Valentin Gheorghiță!

© 5Focsani