Pe lângă dotarea modernă a centrului s-a avut în vedere și ”crearea unui website, a unor materiale promoționale specifice și a unei baze de date turistice, dar și a unei aplicaţii interactive pentru telefoane mobile inteligente, care va facilita diseminarea informaţiilor despre diferite obiective turistice, informaţii utile despre posibilităţi de cazare şi masă, despre mijloace de transport etc.”
Este primul reper pe care turiștii sau cei cu educație turistică ar trebui să-l ia în considerare atunci când ajung pentru prima dată într-un oraș sau spațiu cu valoare turistică.
Centrul turistic a fost dotat cu instalații și aparatură multimedia, conexiune la internet și arhiva video, s-au realizat materiale promoționale, s-a creat o pagină web și o aplicație pentru telefoane mobilă, s-au inserat codurile QR pentru fiecare obiectiv și un infopoint. De aici, puteți face rost de pliante și hărți gratuite, realizate în scopul real al promovării și valorificării resurselor turistice.
Desigur, valorificarea potențialului turistic existent reprezintă o prioritate, iar dezvoltarea proiectului ar trebui să cuprindă valorificarea întregului potențial județean, pentru că Focșaniul reprezintă, totuși, polul urban al județului.
În pliantele puse la dispoziție puteți găsi toate obiectivele turistice ale orașului Focșani, dar și punctele de agrement și alimentație publică unde vă puteți petrece timpul liber.
Nu uitați! treceți mai întâi pe la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a municipiului Focșani situat în unul din cuburile nou construite în Grădina Publică de lângă Piața Unirii! Centrul, teoretic, este deschis până la ora 16.00.