CARAVANA ROBOTICII la Focşani Mall

CARAVANA ROBOTICII vă așteaptă luni, 19 noiembrie 2018, între orele 17.00 și 20.00, la Focșani Mall, să descoperiți roboţi educativi și imprimante 3D. Puteți să participați la ateliere de programare şi să discutați despre oportunităţi de carieră în acest domeniu.

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea în parteneriat cu Asociația E-Civis, ECDL România, Focșani Mall, Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza și CODE Kids Focșani organizează în cadrul evenimentului național ”Săptămâna Europeană a Roboticii”, o întâlnire cu cei pasionați de robotică și programare.

Săptămana Europeană a Roboticii este o inițiativă ce se desfășoară în luna noiembrie a fiecărui an. Aceasta a fost lansată în anul 2011 de EUrobotics, o reţea de organizaţii la nivel european, a cărei misiune este să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a dezvolta şi implementa o strategie pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare în domeniul roboticii.

În 2017, Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” a fost una dintre gazdele primei ediții a Caravanei Roboticii, desfășurată la nivel național, prezentările roboților educativi având loc la sediul Bibliotecii și în Sala de festivități a Colegiului Național Unirea.

Inteligența artificială este o realitate a lumii contemporane, iar prin acest proiect ne dorim să venim în întâmpinarea copiilor și tinerilor pasionați de domeniul IT și robotică.

Anul acesta, Focșani Mall împlinește zece ani de când şi-a deschis porţile pentru comunitatea vrânceană. A intrat în viața noastră ca o consecință firească a cererii mari existente și în continuă creștere pentru un punct de întâlnire caracteristic. Aici descoperim locul în care tinerii au posibilitatea de a socializa, locul în care familiile petrec timp de calitate, îmbinând shoppingul cu relaxarea, bucurându-se de o pauză din rutina zilnică, locul în care oamenii de afaceri se întâlnesc pentru a-și dezbate ideile și unde proiectele educative prind viață.

Pentru a facilita accesul către și dinspre centrul comercial Focșani Mall, aveţi la dispoziție trei linii de transport public, care fac legătura cu principalele zone ale orașului – autobuzele nr. 6, 7 și 9.

© 5Focsani