Biblioteca de vacanță Focșani – ediția a IX-a

Dragi copii, tineri, părinţi şi bunici, vă invităm la BIBLIOTECA DE VACANȚĂ

Dragi prieteni ai bibliotecii, Consiliul Județean Vrancea și Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită, în zilele de 7, 8 și 9 august 2019, la programul Biblioteca de Vacanţă, care se va desfăşura în Parcul Teatru, între orele 17.00 şi 20.00.

Aflat la cea de-a XI-a ediţie, programul Biblioteca de Vacanţă îşi propune să ofere vrâncenilor activităţi de lectură, de împrumut de carte şi de petrecere a unui timp valoros alături de familie, de prieteni, de membrii comunităţii și de Biblioteca lor.

Vă aşteptăm să vă bucuraţi de activităţile şi surprizele pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră: atelier de lectură, împrumut de carte, atelier de pictură, hand-made, jocuri în aer liber, muzică, concursuri de cultură generală, precum și alte surprize.

Toate acestea cu menirea de a adăuga valoare timpului petrecut alături de copii, părinți și bunici, în compania cărților, a sportului și artelor frumoase ce creează amintiri și momente unice pentru noi toți.

Miercuri, 7 august 2019, programul Bibliotecii de vacanță va cuprinde: atelier de lectură „Dăruim comori”, destinat copiilor; Atelier de lectură în limba germană; Experimente STEM, realizate de către membrii Clubului Code Kids; Clubul de hand-made, destinat confecţionării de semne de carte şi cărţi; Jocuri pentru minţi isteţe – jocuri de masă -, destinate copiilor peste trei ani; Atelier de pictură pentu copii; Lectură interactivă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 10 ani.

Joi, 8 august 2019, programul Bibliotecii de vacanță vă invită să luaţi parte la: atelier de lectură pentru copii „Covorul Fermecat”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani; Club de lectură în limba franceză „Le française à petits pas”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 10 ani; Atelier de creativitate Mânuţe îndemânatice, destinat copiilor de toate vârstele; Jocuri distractive pentru copiii jucăuşi – jocuri de masă -, destinate copiilor cu vârsta de peste trei ani; Concurs de cultură generală Eu ştiu, adresat copiilor, care vor fi invitaţi să răspundă unor întrebări din diverse sfere ale cunoaşterii. „Vacanță în siguranță” – atelier de educație preventiv educativă, derulat în parteneriat cu Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea; Atelier de pictură „Micii ilustratori de poveşti”, care îi invită pe copiii talentaţi la desen şi pictură, să redea în acuarelă aventurile personajelor de poveste; Sub îndemnul Să citim în parc vă invităm alături de noi, la un program de lectură publică.

Vineri, 9 august 2019, programul Bibliotecii de vacanță vă propune: club de lectură în limba engleză „Book-uria lecturii”, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani; atelierul experimental Ș.T.I.M., intitulat „Profesorul trăsnit” care cuprinde lecturi de tip STEM şi experimente destinate copiilor pasionaţi de ştiinţă; Clubul Micilor Exporatori, îi invită pe copii să descopere curiozităţi din lumea întreagă; Clubul artiştilor – Atelier hand-made, îi învaţă pe copii şi tinerii să realizeze semne de carte, cărţi confecţionate manual, quiling; Atelierul de desen şi pictură, cu ilustrări ale personajelor din poveşti, intitulat Artă de vacanţă, îi invită pe copii să ilustreze personaje din poveştile preferate; Clubul de jocuri CuMinţi – jocuri de masă, îi aşteaptă pe copiil cu vârsta cuprinsă între 3 şi10 ani, la o aventură ludică şi de perspicacitate.

Colegii noştri v-au pregătit cărţi destinate împrumutului la domiciliu, precum şi cărţi de luat acasă, în cadrul PROIECTULUI Biblioteca Dăruieşte.

Vă așteptăm cu drag să ne fiţi alături la Biblioteca de Vacanță din Parcul Teatru!

PROGRAM BIBLIOTECA DE VACANȚĂ

Miercuri 07 august 2019
1. Atelier de lectură „Dăruim comori”, Irina Chiriac, psiholog şi logoped
2. Atelier de lectură în limba germană, Claudia Urzică, studentă
3. Experimente S.T.E.M.- Code Kids
4. Descoperă lumea cărților prin hand-made – Atelier semne de carte, cărți confecționate manual, Mihaela Goleşteanu, voluntara bibliotecii
5. Jocuri pentru minți istețe
6. Atelier de pictură- personaje din cărțile preferate
7. Cărți pentru împrumut la domiciliu
8. BIBLIOTECA DĂRUIEȘTE!
9. Lectură interactivă în aer liber

Joi 08 august 2019
1. Atelier de lectură pentru copii „Covorul Fermecat”
2. Club de lectură în limba franceză ” Le français à petits pas”, Mihaela Goleşteanu, voluntara bibliotecii
3. Mânuțe îndemânatice – ateliere de creativitate
4. Jocuri distractive pentru copiii jucăuși
5. Concurs de cultură generală-Eu știu!
6. Cărți pentru împrumut la domiciliu
7. „Vacanță în siguranță”- IPJ Vrancea, comisar Monica Manolache
8. Atelier de lectură „Dăruim comori”, Irina Chiriac, psiholog şi logoped
9. Atelier de pictură- Micii ilustratori de povești
10. BIBLIOTECA DĂRUIEȘTE
11. Să citim în parc!

Vineri 09 august 2019
1. Club de lectură în limba engleză „Book-uria lecturii”
2. ”Profesorul trăsnit” – atelier experimental Ș.T.I.M.
3. Micii exploratori – curiozități din lumea întreagă
4. Clubul artiștilor -Atelier hand-made, semne de carte, cărți confecționate manual, quilling, Mihaela Goleşteanu, voluntara bibliotecii
5. Artă de vacanță – atelier de desen și pictură, cu ilustrări ale personajelor din povești
6. Club de jocuri CuMinți
7. Cărți pentru împrumut la domiciliu
8. BIBLIOTECA DĂRUIEȘTE!

© 5Focsani