Ateliere gratuite de educație financiară pentru copii

Programul național itinerant de educație financiară BCR, Școala de Bani pe Roți, ajunge în Focșani.

FLIP, cel mai cool camion, este parcat în zona Grădinii Publice din Focșani și îi așteaptă pe copiii cu vârste între 7 și 14 ani să descopere noțiuni de educație financiară prin jocuri.

flip focsani

Școala de bani pe roți este o experiență interactivă completă de educație financiară pentru copii. Timp de o oră și jumătate, cei mici descoperă diverse noțiuni financiare. Definițiile și formulele clasice sunt înlocuite cu jocuri prin intermediul cărora copiii află cum circulă banii, cât de greu se câștigă și cât de ușor se consumă, înțeleg că nu întotdeauna prețul unui obiect este egal cu valoarea lui și că fiecare dintre noi are un impact asupra economiei lumii prin deciziile pe care le luăm.

CUM ARATA AVENTURA?

Etapa 1 – EXPLORAREA
În prima etapă a traseului, copiii își pun hainele de Detectivi sau de Exploratori și intră în Configurator, un spațiu virtual unde încep să înțeleagă importanța planificării bugetului personal. Astfel, copiii vor înțelege cum este cheltuit bugetul mediu în România, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe, care costă mai puțin și cum te ajută bugetul personal să preîntâmpini cheltuieli inutile.

Etapa 2 – JOACA
Odată ce au investigat categoriile de cheltuieli și bugetul personal, participanții ajung în etapa a doua, unde verifică, practic, dacă ce au descoperit este corect. Astfel, într-un joc plin de culori și dinamism, ajutați de carpete colorate, copiii învață și înțeleg termeni pe care îi vor întâlni în viețile lor financiare și vor realiza că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care trebuie să fie foarte atenți.

Etapa 3 – SEIF-UL
Călătoria în lumea banilor continuă cu etapa a treia, când copiii vor descoperi ce este SEIF-ul. Aici nu vor găsi bani, ci vor discuta despre valoarea unui obiect și conștientizarea faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii unui obiect, indiferent că e vorba de decizia emoțională, materială sau ascunsă a unui obiect. Decizia este foarte personală și uneori se bazează chiar pe instinct.

Etapa 4 – FORUMUL
După discuții și dezbateri despre buget, valoarea banilor și a obiectelor, copiii sunt pregătiți să intre în Forumul Opiniilor, ocazia perfectă pentru a înțelege că este esențial să evaluăm toate argumentele disponibile dacă dorim să luăm decizii corecte în viață.

Etapa 5 – GLOBALIZAREA
Înainte de a încheia călătoria virtuală în lumea banilor, copiii mai au o singură oprire: GLOBALIZAREA. Odată ajunși în ultima etapă, cea de-a cincea, este momentul ca participanții să înțeleagă că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global. Cele mai multe dintre alegerile făcute de oameni vor influența mulți alți oameni din lume. Și cum pot înțelege copiii mai bine acest lucru decât prin joacă, discuții și multă bucurie. Este ultimul pas pe care detectivii și exploratorii îl fac în lumea banilor, iar la finalul celor 5 etape sunt pregătiți să înfrunte lumea reală și să ia decizii financiare mai bune, atunci când va fi cazul.

PROGRAM

Camionul FLIP va fi parcat în zona Grădinii Publice – Focșani între 10 și 22 octombrie 2017.
Atelierele au loc în intervalul orar 10:00 – 20:00.

TARIF

Accesul la ateliere este gratuit și se face pe baza înscrierilor în prealabil pe scoaladebani.ro/peroti

© 5Focsani