ACTORIA, JOB SAU HOBBY – cu Gabi Costin

ACTORIA nu e doar o MESERIE, CI UN FEL DE A PERCEPE LUMEA

CUM ÎȚI POȚI DORI CEVA, CÂND NICI NU ȘTII CĂ EXISTĂ ?

Dorința de a fi ca celălalt, de a atinge un „standard” general, într o lume care se bazează din ce în ce mai mult pe imagine, care te face sa crezi că alegerea tuturor e și alegerea ta, îți dă impresia că ești în legătură directă cu toată lumea, iar fiecare de a ajunge se însingurează și renunță la instinctele dezvoltate.

Căutarea recompensei imediate ne face să pierdem instinctul de a persevera și de a avea răbdare cu sine și cu ceilalți, esențiale pentru dobândirea unei performanțe, oricare ar fi ea.
___

Obiectivul: de a ajuta participanții să își găsească propria natura, de a-și câștiga libertatea și curajul în propriile alegeri.
Actor te naști, nu te face o scoală. E felul de a te raporta la lume. Școala te cizelează și te pune la un loc cu oameni cu același interes și îți dă o diplomă, dar meseria asta se fură, iar școala îți creează spațiul perfect. Am fost în Teatrul Pod al domnului Cătălin Naum în clasa a 12 a. Acolo mi-am pus baza apoi am studiat actorie la UNATC până în 2010. Am jucat în teatrele din București, explorând toate genurile: comedie, dramă, musical, teatru dans, teatru absurd, teatru labirint, teatru forum, teatru pentru copii. Am jucat în câteva filme de lung și scurt metraj. Am filmat câțiva ani în televiziune la o emisiune de comedie – „În puii mei” ajungând astfel în casele tuturor.

Găsesc o mare bucurie în dublajul de film și desene animate, pentru că renunți cu totul la tine în favoarea personajelor. Dublez din 2008, când am început cu Emille din Rattatouille și până acum am dublat peste 200 de personaje, enumăr doar câteva, Mumia din ” Hotel Transilvania „, Paddington, Ralph strica tot, Pumba din Regele Leu, Soos din Ciudățenii și multe multe altele.

Din 2016 sunt angajat la Teatrul Mic din București. Verile sunt trainer de actorie la Festivalul Ideo Ideis . O întâlnire între generații, un spațiu de explorare cu potențial imens, care schimbă și modelează, deschide lumi și oportunități. Cum poți să-ți dorești ceva, când nici măcar nu știi că există?

Fie că joci pe scândură, în fața camerei de filmat sau a microfonului, actoria nu e doar o meserie, ci un fel de de a percepe lumea. Nu ai altă șansă decât să o iubești!

Când

Joi, 4 mai 2023 – ora 1300 – 1500

Unde

Galeriile De Artă din Focșani

Acces

Intrarea este liberă

© 5Focsani