A II-a ediție a Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”.

În perioada 17 / 20 septembrie 2020 va avea loc cea de a II-a ediție a Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”.
Festivalul se va desfășura în opt localități din județul Vrancea (Focșani, Adjud, Dumbrăveni, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra), unde vor avea loc ateliere de teatru cu copii și tineri, acestea fiind realizate de către actori, coregrafi și muzicieni profesioniști, precum și de membri ai Trupei deTeatru Protha.
Actorii profesioniști participanți la atelierele de teatru sunt : Alexandru Pribeagu, Anette Markka, Cătălin Florea, Cătălin Mocan și Bogdan Sălceanu. Atelierele de mișcare vor fi coordonate de coregrafii profesioniști Denis Bolborea, Cristian Hariga și Eugen Curelici. Atelierul de ritm și muzică va fi realizat de Nidal Ștefan. Acestora li se va alătura Eduard Crucianu, student la actorie, fost membru al Trupei de Teatru Protha.

A II-a ediție a Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”

Cea de a doua ediție a festivalului aduce spectacolele, în aer liber, în spațiu neconvențional, în Piața Unirii din Focșani, în intervalul orar 15,30 / 19,30 din zilele menționate mai sus. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile și cu respectarea regulilor de sănătate publică impuse de pandemie.
Festivalul aduce în scenă spectacole de teatru și de pantomimă cu actori profesioniști, precum și ale Trupei de Teatru Protha, dar și spectacole de muzică cu muzicieni și coregrafi profesioniști și Corul Parohiei Irești. Spectacolul de pantomimă va fi realizat de către Alexandru Pribeagu și Nidal Ștefan. Trupa de Teatru ArToGo Cluj Napoca, care are în componența sa patru din actorii care susțin atelierele de teatru, va aduce în fața publicului un spectacol după un scenariu de commedia dell arte. Cătălin Florea, Cătălin Mocan și Sălceanu vor oferi spectatorilor un spectacol de improvizație teatrală.

Spectacolul de muzică și dans va fi adus în fața publicului de către Denis Bolborea și Eugen Curelici. Actorul și muzicianul Alex Ștefănescu va fi prezent cu un spectacol în care muzica și teatrul vor fi împreună pe scenă. Blue Noise va fi momentul în care publicul va avea parte de un spectacol a cappella.
Trupa de Teatru Protha va aduce în fața publicului patru spectacole, care vor spune spectatorilor cum este să fii agresat, să fii diagnosticat cu autism sau leucemie.
Proiectul educațional se va bucura de prezența dezvoltatorului de persoane, Romeo Crețu, care va avea un atelier de lucru cu participanții,

“Pasiune. Acțiune. Rezultate. / Descoperă-ți pasiunile și pune-le în practică”, în 18 septembrie 2020, ora 14, în Piațeta Balada.

Proiectul de educaţie non-formală prin teatru, este realizat cu sprijinul Consiliul Județean Vrancea, și organizat de către Asociația Protha Panciu.

Sponsori

Proiectul se bucură de sprijinul sponsorilor S.N. „Nuclearelectrica” S.A., Vexio și S.C. Mercury360 Communications SRL, dar și a partenerilor de proiect Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Vrancea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Elena Doamna” Focșani, Primăria Focșani, Primăria Adjud, Primăria Panciu, Primăria Mărășești, Primăria Vidra, Primăria Dumitrești, Teatrul Municipal Mr Ghe Pastia Focșani, Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Casa de Cultură Panciu, Casa de Cultură Odobești, Colegiul Național “Unirea” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Vidra și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

Informații cu privire la modalitate de completare a aplicațiilor, dar și cu alte privire la alte aspecte, pot fi luate de pe contul de facebook al evenimentului
https://www.facebook.com/oradeteatru/?modal=admin_todo_tour.

© 5Focsani