1000 de globuri pictate vor oferi elevilor din Măicăneşti căldură

Rotaract Varana Focşani încălzeşte o şcoala din Măicăneşti cu banii strânşi în urma Târgului de globuri

Toţi copiii au dreptul la educaţie! Dar în ce condiţii? Rotaract Varana Focşani vă oferă posibilitatea să contribuiţi la bunăstarea societăţii!

Iată că vine iarna, însă nu toate şcolile au încălzire centrală! Rotaract Varana Focşani consideră că această situaţie trebuie schimbată. În acest sens, clubul Rotaract demarează proiectul “Târg de globuri”, pentru a oferi o şansă egală fiecărui copil aflat într-o asemenea situaţie.

Rotaract Varana Focşani vă invită în perioada 16-18 decembrie 2016 la Focsani Mall – care ne sprijină în demararea acestui proiect, pentru a cumpăra un glob, contribuind astfel la fericirea tuturor copiilor ce vor urma cursurile Şcolii Generale din comuna Măicăneşti, judeţul Vrancea.

1000 de globuri pictate vor oferi elevilor din Măicăneşti căldură

Ideea este simplă. Membrii clubului Rotaract Varana Focşani au achiziţionat 1000 de globuri din sticlă, acuarele, pensule, cutii etc, care au fost pictate, iar apoi se vor vinde pentru a strânge suma de bani necesară achiziţionării unei centrale termice, a caloriferelor şi tuturor elementelor necesare dotării cu încălzire centrală a Şcolii Generale din comuna Măicăneşti. În acest sens au fost organizate ateliere de pictură şi au fost pictate globurile de către voluntarii care s-au alăturat cauzei. De asemenea, o parte din globuri vor fi cu autografe de la numeroase persoane publice, din domenii diverse care s-au arătat încântate să se alăture proiectului nostru.

Dreptul la Educaţie constituie unul dintre Drepturile fundamentale ale Convenţiei internaţionale pentru Drepturile Copilului, semnată şi rectificată de România în urmă cu 24 de ani, asumată prin urmare la modul imperativ de către statul român şi devenită normă de drept intern. Însă, condiţiile în care se învaţă nu sunt aceleaşi pentru fiecare copil. Unii sunt mai norocoşi, pe când alţii nu. Haideţi să contribuim la acest demers necesar şi lăudabil!

© 5Focsani